dilluns, 5 de gener del 2009

Teatre

SPAMALOT!

És un musical que fan al teatre Victòria i està dirigit per el Tricicle. És una obra inspirada amb les pel·lícules dels Monty Python Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos seguidores. És un musical original de Eric Idle i John Du Prez.

La obra està ambientada a l'edat mitjana i explica la història de la búsqueda del Santo Grial per part del Rei Arturo i els seus fidels caballers, amb l'ajuda de la Dama del lago i la laker girls. Durant la obra s'enfrontaràn a molts parills d'allò més inesperats i divertits.

Aquest musicall va començar a triunfar a Nova York al Març del 2005 i ha tingut reconeixemnets, entre ells, tres premis Tony i un Grammy a la millor banda sonora, de la qual, el tema principal és: Always look on the bright side of life.

Per saber-ne més detalls i veure fotografies de l'obra ves a la web que han creat per al musical

Pla Bolonya

Els estudiants d'avui en dia ens trobem en la pitjor de les situacions possibles a l'hora de posicionar-nos a favor o en contra del pla Bolonya; no per falta d'informació, o per excés, sinó per una cosa pitjor: rumors. Tots hem sentit coses dolentíssimes sobre ell però mai han sigut clarament explicades i els seus fonaments tenen un origen dubtós o si més no, no clarament atribuïble al pla en sí, sinó a les subjectives interpretacions que cada persona en fa en funció dels seus interessos i creencies particulars. Molts dels companys que m'expliquen algún defecte del pla basen la seva crítica en la opinió que li ha donat un amic perquè el seu cosí li ha explicat que un cop va sentir a un responsable de la UB dient que el secretari deia... i mai tenen un fonament clar i sòlid. La majoría de reivindicacions, molt lícites des del meu punt de vista, van encaminades a protestar per la mala aplicació que creuen que es farà d'un pla que no s'ha desenvolupat encara i que això afectarà l'ensenyament perquè els polítics diuen que faran A però en realitat faran B. Que si el sistema de beques (que cal millorar i molt, però el seu lamentable estat actual no es culpa de Bolonya sinó de l'actitud de menyspreu ibèric envers tot allò que no doni fruits directes en el període inferior a una legislatura...) no permet desenvolpar el pla, que si no es podrà estudiar i treballar...
Personalment, crec que cal lluitar per tenir una universitat competent i a l'alçada de la resta de les del planeta, però la correcta aplicació del pla ens apropa cada cop més al nostre objectiu. Unim tots els esforços en reivindicar tot allò extern que ens cal per tal de que Bolonya sigui un èxit( beques, inversió, campus decents, projectes, nivell acadèmic, ensenyament pre-universitari de qualitat...) que cap persona amb talent tingui cap trava per arribar a la universitat i esdevenir un professional qualificat que en un futur aportarà al país més del que n'ha rebut d'ell, però tancant-nos en banda mai ho aconseguirem. Tot el contrari, aprofitem la inèrcia i potencial del sistema per fer-lo girar cap a on ens interessa i poder oferir a les futures generacions allò que mereixen tenir en una societat civilitzada.


enllaç